Ilyen a tökéletes télikabát testalkatod függvényében.Szempontok a trendeken túl
Stílustippek almákra, körtékre, homókórákra és fiús alkatra.

Nem leszek elégedetlen, elképesztően élveztem a novemberi ősz minden percét, de eljött az elkerülhetetlen: nagyon hideg lett. Ilyenkor sokan vagyunk akiknek a hangulata egyenes arányban romlik az időjárással, ugye? Ez ellen pedig színekkel lehet tiltakozni.

Szerencsére az üzletek polcain sorakoznak a színesebbnél is színesebb télikabátok, már ha feltett szándékunk hogy idén márpedig nem erősítjük a varjak táborát! A feketét már úgyis beszereztük az elmúlt években, nem igaz? Mi nők tisztában vagyunk vele, hogy nem minden fazon áll jól mindenkinek, ezért igyekeztem úgy összeszedni a tudnivalókat, hogy az minden alkat számára hasznos legyen és ennek segítségével sikerüljön megtalálni a tökéletes darabot.

7b3ce357-7bf6-446f-af52-3f25daa0cf96_1.jpg

Nézzük az idei szezon trendjei közül a legnépszerűbb fazonok, anyagok, milyen testalkaton mutatnak a legjobban! 

1. Óriási elánnal értekezett meg az úgynevezett “Teddy coat”. A kényelmes, meleg, stílusos, pihe-puha holmi természetesen erősít egy kicsit mindenkit, ezért elsősorban vékonyabb testalkatú hölgyeknek áll jól. Sokszor mondom, zimankóban elsődleges cél a túlélés, tehát nagyvonalúbbak vagyunk a kinek mi áll jól kérdésben, mégis azt mondom, alma típusú vagy erőteljesebb felsőtestű hölgyek inkább a hosszított fazonok közül válogassanak. img_1238.jpg

 

2. Divat a műszőrme. Elkötelezett állatvédőként természetesen eszembe sem jutna igazi szőrmét ajánlani, amikor nagyon menő, színes utánzatok közül válogathatunk. Természetéből adódóan a testalkatra vonatkozó ajánlás ugyanaz mint a “Maci kabát” esetében.
img_1228.jpg

3. A réteges öltözködés jegyében ne feledkezzünk meg a poncsókról, pelerinekről sem. Nagy előnyük, hogy kihasználhatóságuk évszakokon átívelő, hiszen felvehetjük akar blúzra, garbóra, bőrdzsekire vagy vékonyabb steppelt kabátra egyaránt. Hidegben elsősorban autóval közlekedő csajoknak előnyös, hiszen nem gátol a szabad mozgásban. Inkább a fiús alkatúaknak ajánlom.

img_1239.JPG 

4. Az oversize pufik a megmentőink. Ezek a darabok túlméretezett fazonjuk miatt természetesen mindenkit jóval testesebbnek mutatnak, mint karcsúsított társaik. Így van ez a pulcsiknál is és hatványozottan a kabátoknál. Alma alkatú hölgyek ne kísérletezzenek vele, hiszen a vastag paplanszerű anyag miatt nem fog jól állni nekik. Menő sárgában, pirosban, royal kékben, bevállalósabbak még a metál felhozatalból is válogathatnak. Ha idegenkednél tőle vagy a méreteid a plus size felé hajlanak, inkább válasz csinosabb társaikból, a jobban szabott karcsúsított darabokból. img_1063_1.jpg

 

5. Enyhébb napokra jöjjenek a posztó kabátok! Egy laza, derékban övvel megkötős darab igazán stílusos választás és ugyanúgy multifunkcionális mint a poncsó. Fazonja megengedi a réteges aláöltözést, egy klasszikus barna darabbal pedig jó pár évre megoldjuk a mindig előkerülő “Mit vegyek fel?” parát. A homokóra alkattal rendelkezők nagyon szerencsések, hiszen ez a fazon kifejezetten nekik lettek kitalálva.
img_0823.jpg

 

Általánosságban elmondható, hogy nehezebb dolguk van a hölgyeknek, ha nem feltétlen klasszikus konfekció mérettel rendelkeznek. Egyébként zárójelben jegyzem meg, ez kabát témában ritkábban szokott előtérbe kerülni. Számukra ajánlom a hosszított, egyenes vonalú, illetve enyhén karcsúsított fazonokat és messzemenőkig lebeszélem őket a most nagyon menő, hanyag hatást keltő oversize fazonokról és nagy mintákról.

Összegezve kinek mit?

Homokóra alkatúak válogassanak a derékban hangsúlyos darabokból, de nekik a a legtöbb fazon jól áll, beleértve a pufi kabátokat is. Amit célszerű kerülni, az az egyenes, túl hosszú szabás, hiszen ez az alkat gyakran párosul alacsony termettel.

Körte hölgyek! Irányítsátok a figyelmet a felső testre, válasszatok szőrmés vagy nagyobb gallérral ellátott darabokat. Jól állnak a rövid, csípővonal fölé érő fazonok is (bármily furcsán is hangzik), ilyenkor a felsőtest méretét figyelembe kell venni. Ha a hosszabb fazont szeretitek, érdemes az “A” vonalú kabátokból szemezgetni.

Almák! Válasszatok lefelé bővülő kabátokat vagy finoman a test vonalát követő fazonokat és ha egy mód van rá, kerüljétek a pufi csodákat. Előnyös lehet a térdig érő, hosszított fazon is.

Fiús alkatúak Tiétek az oversize trend! Ha nem muszáj nem válasszatok egyenes rövid szabású darabokat, mert még inkább férfiasnak fogja mutatni a sziluettet! 

Teddy coat:    Reserved
Műszőr:          Mohito
Pufi:               Sinsay
Poncsó, posztó: Reserved

 

Hölgyeim, idén színesítsük meg a telet!

Patri

 

Ha tetszett a poszt naponta frissülő tartalomért, outfit inspirációkért kövesd a Facebookon a patri’s moods vagy az Instagramon a frankpatri.stylist oldalt.

süti beállítások módosítása