Divatmajom Vagy stílusos nő? Hat üzembiztos tipp, hogy az utóbbiak táborát erősitsd

thumbnail_img_5406.jpgNeked van kialakult stílusod? Képben vagy magaddal? Tudod mi áll jól, és mi nem? Tisztában vagy az adottságaiddal? Tudod mit emelj ki, és mi az amiről inkább tereld el a figyelmet? Komfortosan érzed magad a ruháidban? Vagy  ahogy meglátsz valami újdonságot az üzletekben azonnal le kell csapnod rá, és minden szezon előtt eszeveszett vásárlásba kezdesz? Ezernyi felmerülő kérdés, ugye?

Tisztában vagy vele, hogy külsőddel, már a megjelenésed percében  anélkül kommunikálsz magadról a külvilágnak, hogy megszólalnál?

 

A stílusod által beazonosítható vagy. Egyedi, különleges, megkülönböztethető, emlékezetes. Ha stílusod van, önazonos vagy. Nem bizonytalanitanak el az aktuális divatirányzatok, néhány plusz kiló, adott esetben a kritika sem, hiszen a stilus nem trend - és korfüggő, a stilus az, ami nem megy ki a divatból.

Ha Tisztában vagy vele, hogy viselj bármit, az máshogy áll rajtad, mint bárki máson, mert te a saját stilusodban viseled, akkor gratulálok, megtaláltad az utad!:)

Ha még csak kapiskálod a dolgot, de még vannak kétségeid, az alábbi útmutató segít, hogy egyre jobban megismerd magad, és egyre magabiztosabb legyél.Kísérletezni lehet is, kell is!

Önvizsgálat pontról pontra 

 thumbnail_img_1513.jpg

  1. Légy tisztában alkati sajátosságaiddal, előnyös tulajdonságaiddal, gyengeségeiddel, megfelelő méretet hordj, magyarul gyakorolj önkritikát!
  2. Tudd melyik színtípusba tartozol, tudd melyek azok a színek amik számodra előnyösek.
  3. Vedd számba az életvitelednek legmegfelelőbb, legkihasználhatóbb  ruhadarabokat!
  4. Tudd mit szeretsz, kényelmesen öltözni,vagy nem érdekes a kényelem, tűsarkú mindenek felett...
  5. Magabiztosan viseld ruháidat, mindig az alkalomhoz öltözz!
  6. Törekedj olyan multifunkcionális gardrób kialakítására, ahol minden mindennel működik.   
  7. Első lépésben ezek függvényében nézd át a gardróbszekrényedet! Szelektálj, nyugodtan lehetsz szigorú magaddal, ami legalább egy éve nem volt rajtad, annak valószínűleg nincs helye már a ruhatáradban!

 

Mi a különbség a "dejó a ruhád", és a "dejól nézel ki" között?

 

A dicséret sok esetben tévútra visz minket, hiszen egy ruha lehet szuper, még akkor is ha pont nekünk nem all jól. 

Az ízlés ugyan szubjektív dolog, és folyamatosan változik, jó esetben letisztul, de higyjétek el nem kell kilónyi strassz, felirat, óriási logó , csipke, tüll díszítés ahhoz, hogy stilusos legyél. Sőt! Persze divatos akkor leszel, ha az éppen aktuális trendeket megvásárolod, amit az üzletekben lehet kapni, de nem feltétlen ez a  cél, mert stilusossá nem ettől válsz. Ahhoz szükséges 1-2 saját ötlet, csavar is..

Először is az alapruhatárad legyen rendben, ott ne maradjon esély a tévedésre, utána már lehet szabadon venni ezt- azt, persze ami az otthon levő ruhákhoz passzol. A dolog nem úgy működik, hogy kitalálsz egy stílust mert megtetszik a pinteresten,hanem magadra szabod a neked tetsző ruhákat. Ezert van jelentősége a személyiségnek, életvitelnek! Gondold el, csak azért mert kedvenc ikonodat még nem láttad tűsarkú nélkül, te mégsem szaladhatsz a villamos után, reggel 8-kor 12 cm-es sarkokon. Vagy megpróbálhatod.... Ugyanígy egy halkszavú, rejtőzködő, komformista irodában dolgozó nőnek is hiába tetszik a rocker style, az életmódja, napi rutinja nem teszi lehetővé számára, hogy akár a munkahelyi öltözködési etikettnek fittyet hãnyva, holnaptól Avril Lavigne- ként fogadja az üzleti partnereket, ugye? 

Mitől emlékezetes Victoria Beckham, vagy akár Carrie Bradshaw stílusa?

thumbnail_img_5395.jpg

thumbnail_img_5403.jpg

A két vitathatatlanul stílus ikon tudja mitől döglik a légy! Titkuk a jól összeválogatott szetteken túl az, hogy semmi erőlködés nem érződik rajtuk. Magabiztosan, evidensen viselik a ruhákat, még az első látásra oda nem illő darabok is abszolút a helyükön vannak.

Carrie ( stylistja) magabiztosan mixeli az új designer darabokat a turkálókban osszelomizott kincsekkel. Az újat a régivel, a márkásat a kommersszel, a drágát az olcsóval. Ez adja meg outfitjei sava-borsát.

Victoria Beckham , aki ugye saját divatmárkával is rendelkezik, mindig olyan mintha skatulyából lépett volna ki. Kerüli a mintás darabokat, letisztult elegancia a védjegyévé vált már az évek során. Teljesen mindegy, hogy farmer - pulcsi, kiskosztüm, vagy Business szett van rajta, nyilván alkati adottsagainak is köszönheti, de mindig olyan Victoriás..

Sokak szerint stilusikonnak születni kell, nekem meggyőződésem, hogy tanulható a dolog!

Ne öltözz kirakati bábunak, de felejtsd el az "egynek jó lesz" típusú motiválatlan vásárlásokat is!thumbnail_img_5414.jpg

Kevés kiábrándítóbb dolog van, amikor jön veled valaki szembe és egy üzlet komplett kirakata rajta van. Trendek jönnek mennek, minden szezonnak megvan az aktuálisan felkapott sláger fazonja, mintája ez tiszta sor. (De!) különbözőek vagyunk, nem állhat minden mindannyiunknak jól. Ha csak 164 cm magas, 55 kiló vagy, hidd el nem fognak jól állni a 180 cm, 50 kg - os modellekre tervezett darabok! Nem  győzöm hangsúlyozni a jelszót: alapruhatár ! Ha ez megvan és minden korábban említett kitételnek megfelel, akkor persze shoppingoljál hozzá az adott szezonnak megfelelő 1-1 divatos darabot, de semmiképpen ne hagyd figyelmen kívül saját alkati, színbeli sajátosságaidat, és Isten mentsen attól, hogy egy egész kirakatot megvásárolj. 

Pénzt csak olyan darabért adj, amiről tudod, hogy jól áll, szeretni fogod, tartsd szem előtt a kevesebb több elvet, azért meg főleg ne vásárolj, mert "olyan olcsó"most. Egyszóval ne legyél mennyiségi, sokkal inkább minőségi vásárló!thumbnail_img_5407.jpg

süti beállítások módosítása