Hogyan vásároljunk, ha nem állnak jól nekünk az ősz trendszínei?
Kicselezhetjük a színelméletet?

Kétségtelen tény, hogy az idei ősz trendszínei keveseknek állnak igazán jól. A kivételezettek ezesetben, mily meglepő, az ősz típusok... Ha tehát nem tartozol bele, a csoportba, de mégis szeretnéd viselni a lehulló falevelek, és sárguló föld színeit, most figyelj, hiszen ebben a posztban apró trükkök segítségével kicselezheted a színelméletet!thumbnail_img_8141.jpg

Mi az idei ősz legnépszerűbb árnyalatai?

Legnépszerűbbek a a barnás tónusok természetesen, amik közül több árnyalat is tarol, ilyenek a Pantone intézet iránymutatása szerint a sugar almond, rocky road, hazelnut... . Ezek a föld színek, mindig elegánsak, jól variálhatóak, de nem lehet figyelmen kívül hagyni,hogy megosztók is, hiszen sokan idegenkednek ezektől az “ öregesnek” aposztrofált árnyalatoktól.
 thumbnail_img_0120.jpg
Zöldek, khakik, mohazöldek, tipikusan az ősz típusba tartozók színei. Hideg típusok, mint tél, és nyár messziről kerüljék el, legalábbis az arcuk közelében.Nekik ezek a színek kissé egészségtelen külsőt kölcsönöznek, ha csak nem kerünek kellően távol az arctól. Ugyanez a helyzet a mustársárga árnyalatokkal is, és a bordó bizonyos tónusaival is.
 

Az ősz típusok jellemzőithumbnail_img_8846.jpg

A tipikus földanyák. Legalábbis ezzel a jelzővel szokták illetni őket, hiszen színeikben abszolút visszaadják a hervadó lombkoronát, a rozsdabarna talajt borító mustarsárga falevelek árnyalatait. Jellemzőek rájuk a ragyogó, arannyal átitatott színek, melyek melegek és törtek.
Hajszinük általában világos, melyben megtalálható bronzosság is
Szemük az aranybarnától az olajzöldön át, a pávakékig sokféle lehet, de mindenképpen meleg tónusú.
Az arcszint szintén meleg árnyalatok jellemzik, lehetnek akár  bézs, vagy meleg olívában játszóak.

 

Hogyan viseljük ezeket a színeket, ha mégis ragaszkodunk hozzájuk?thumbnail_img_8849.jpg

Mindenképpen távol az arctól. Nadrág, szoknya, táska, cipő, öv, kiegészítő formájában.
Abban az esetben, ha mégis sikerült felsőruházatot beszereznünk egy számunkra nem előnyös árnyalatból, ügyeljünk rá, hogy társitsunk hozzá valamit -akár rétegelés segítségével-, ami viszont ragyogóvá, élettel telivé varázsolja arcunkat. Például, vehetünk blúz alá topot, pulcsira zakót, de mindenképpen a saját színtípusunknak megfelelő színből.Az is megoldás lehet, ha a kevésbé előnyös színt, csak harmadikként vetjük be az öltözékünkbe, ami nyilván kevésbé lesz hangsúlyos a kettő meghatározónál az outfitben. Ugyanilyen praktikus trükk, ha sálat tekerünk a nyakunkba ,illetve domináns, szintipusunknak megfelelő ékszer bevetése.

thumbnail_img_8480.jpg

fotók: Pinterest, saját

Kellemes, tudatos vásárlást!

Patri

 

Ha tetszett a poszt, kövess itt, vagy a facebookon.Naponta frissülő outfitinsirációkért pedig látogass el instagram oldalamra!

süti beállítások módosítása