Útmutató a tökéletes alapruhatár kialakításához

Mostanában nagyon sok szó esik mindenféle fajta fórumon az alapruhatár fontosságáról. Vannak akik az un. kapszula gardróbra esküsznek, én nem feltétlen köteleztem el magam mellette. Úgy gondolom, akkor jó és praktikus a gardróbunk, ha átlátható, funkcionális, alkatunknak, színtípusunknak megfelelőek a darabjai. A benne levő ruhák egymással könnyedén variálhatóak, hétköznap ugyanúgy, mint amikor alkalmi szettet kell összeállítani belőlük.
Ha a színek harmonizálnak egymással, és ügyesek vagyunk, akkor cirka két héten keresztül tudunk változatosan, többféle stílusban felöltözni.thumbnail_img_3600.jpg
Mik az általános hibák?

Miután szakmámból adódóan sokat látom ügyfeleim ruhatárát, általános tapasztalataim a következők:
Hiányoznak sokszor az alapok. Alapok alatt a basic, letisztult, könnyen variálható darabokat értem. Van ellenben sok felirat, díszítés, aktuális trendeknek megfelelő darabok, amik mit sem érnek önmagukban.
Elképesztően sok felesleges ruha van felhalmozva, általában az impulzív shoppingolások következményeként. Sok esetben meg az árcédula  is rajtuk van, hiszen az a ruha, ami hirtelen felindulásból lett megvásárolva, az  talán még az üzletben jó ötletnek tűnt, otthon már kevésbé.
Sok a minta. Ez egy külön fejezetet is érdemelne, hiszen a letisztult darabokból a sziluett változtatásával sokkal stílusosabb, változatosabb ruhatárat tudunk felépíteni. A nagyon feltűnő, retinába égő darabok könnyen megjegyezhetőek, és pont emiatt ritkán viselhetőek.

Lássuk a kulcsdarabok tételes listáját! ( alulról felfelé indulva)

Cipők (a stílusos megjelenés alfája és omegája)

Vallom, ahányféle karakteres cipőd  van, annyiféleképpen tudsz felöltözni!
Gondold csak végig, legyen az alapszetted egy farmer egy fehér póló, és egy blėzer... Ezt a kombinációt képzeld csak el a következő cipő fazonokkal, mind-mind más  képet, sziluettet fog adni. Véleményem szerint ha valamire érdemes pénzt áldozni, akkor az a cipő. A jó minőség ebben az esetben megéri az árát, ha más miatt nem is, de a lábunk egészsége érdekében.

- balerina
- tornacipő 
- magas sarkú ( fekete, nude, ha megszállott vagy, legyen egy piros is)
- bakkancs 
- lovaglócsizma
- boka csizma thumbnail_img_3597.jpg

Nadrág:
-Egy jolly joker farmer - a tökéletes farmer, én inkább a sötét, akár indigo szint részesítem előnyben, hiszen ez a legkihasználhatóbb
- fekete ceruza nadrág
- bézs/ szürke/ fehér 

Szoknya
- ceruza szoknya

Kis fekete
- a klasszikus,tökéletes, multifunkcionális fekete ruha

Zakó
- fekete
-szürke/ kék
- melegebb hónapokra egy világos színű darab

Kardigán
- oversize
- rövid állású franciás

Blúz
- karcsúsított fekete/ fehér / kék
- farmer

Pólók
- "V" kivágású fekete/ fehér
- csíkos

Pulcsi
-garbó
- V kivágású 

Kabát
- bőrjackie / farmejackie
- ballon vagy szövet kabat 

Öv
Sokan elfeledkeznek róla, pedig az övnek a tartó funkción kívül esztétikai funkciója is van.Kiegyenlítheti  az esetleges aránytalanságokat , illetve egy mutatós darab az egész outfitbe "életet lehel". Alkatunk, derék,- illetve csípőbőségünk függvényében válasszuk ki a megfelelő vastagságú darabot.thumbnail_img_5632.jpg
Ha jól megnézitek a felsorolt darabokat, láthatjátok, hogy minden, tényleg mindennel működik, és valóban döntően a cipőn múlik, hogy milyen stílusú öltözékben indulsz el otthonról. Egy dologra nagyon ügyelj, mindenből az egyéniségednek megfelelő, lehető legelőnyösebb fazont válaszd! 

A kiegészítők funkciója feldobni a basic ruhatárat. Egy jól megválasztott sál, ( hiszen közel esik az archoz), az egész arcot "élővé", frissé képes varázsolni.
A táska nekünk nőknek az, ami a férfiaknak az óra. Hol van már az, amikor a táskát a cipőhöz választottuk? Manapság ennek nincs túl nagy jelentősége, tehát ha eltérő színű táskát választasz, azzal sem fogsz hibázni! 

Tipp: az örök klasszikus színösszeállításokkal kezdjed a kisérletezést:
Ilyenek: fekete- fehér- bármi,kék- fehér-piros a tengerész stílus jegyében,szürke- fehér - barna/ csau/ fekete/ piros/thumbnail_img_3599.jpgFotók: Pinterest

Ha tudatosan, a fentieket figyelembevéve próbálod kialakítani a ruhatárad, jelentősen megkönnyíted az életed, elfelejtheted a reggeli kapkodást, illetve, a "nincs egy rongyom amit felvegyek " pánikot! Ne feledd: ez csak egy alap, ha ez megvan, már sokkal könnyebben fogsz vásárolni, hiszen jó esetben az újonnan beszerzett darabok biztosan kompatibilisek lesznek a meglévőkkel!

Ha bizonytalan vagy, kérj segítséget!

Patri

süti beállítások módosítása