Hogyan viseld öt különböző stílusban a klasszikus "kis feketét"?

 

Kinek a szekrényében ne lapulna az alkalmakra nagy becsben tartott, sokak által túlértékelt “kis fekete”? Aligha van ilyen nő … pedig, hol van már az a világ, amikor bizonyos ruhadarabokat kizárólag különleges alkalmakra tartogattunk? Manapság sokkal inkább praktikus szempontok szerint állítjuk össze az alapruhatárunkat, amiben természetesen elvitathatatlan helye van a kis fekete ruhának, még akkor is, ha azzal is tisztában vagyunk, hogy a fekete mint szín, nem mindekinek áll jól. Ettől még alapdarab, klasszikus, sok esetben a megmentőnk marad. Meggyőződésem, hogy felesleges kedvenc ruháinkat különleges alkalmakra tartogatni, hiszen nem azért vettük meg, hogy mindig csak várjuk a pillanatot, hogy egyszer majd viselhessük - amit ma megtehetsz alapon, hisz az élet rövid - felvehetjük bármikor, a lényeg, hogy mivel párosítjuk. Lássuk az elméletet a kis feketén keresztül: 5 különböző élethelyzetben hogyan viselhető a kedvenc ruhánk?

 img_0794.jpg

 1. Klasszikus alkalom, színház, társasági esemény

A lehető legegyszerübb szituáció, hiszen ez rögződött belénk. Nem  is kell hozzá más, mint az, hogy a ruhához válasszunk egy fekete vagy nude tűsarkút és hozzá egy jól szabott fekete kis zakót. Ha szeretjük az ékszereket, ilyenkor nyugodtan válasszunk a szetthez valami szépet, de egy klasszikus gyöngysorral sem fogunk mellélőni. Természetesen ilyen esetben az alkalom megkívánja, hogy legyen a frizuránk frissen mosott, rendezett, legyen akár kiengedve a hajunk, akár egy decens kis konytba kötve. Finom smink, egy a hétköznapinál erősebb rúzs és máris készen állunk az eseményre.

img_0687-2.jpg  2. Munkahelyre

Az alapdarabunkhoz párosítsunk egyszerűen egy karcsúsított blézert, lehet akár egyszínű, de a most oly divatos kockás is jó választás. Egy kényelmes ballerina cipellőben a komfortérzetünk is megmarad, a megjelenésünk pedig a legtöbb munkahelyi elvárásnak maximálisan meg fog felelni.

img_0800-2_3.jpg

3. Randevúra

A bézert cseréljük le egy menő, mégis örökérvényű, klasszikus bőr jackie-re, a balerinát, pedig egy magas sarkú (ám kényelmes) hosszú csizmára! Önbizalmunknak ez az összeállítás csak jót tehet, hiszen amellett, hogy nőies, még friss és vagány is.

img_0847.jpg

 4. Rohangálós hétköznapok

Aki szereti a különböző textúrákat kombinálni, az imádni fogja a következő összeállítást. Párositsuk kedvenc feketénket egy oversize, hosszú, bármilyen mintás kardigánnal és kapjunk fel hozzá, akár egy menő bakkancsot, de egy UGG csizma sem rossz választás. Zárójelben jegyzem meg, tisztában vagyok vele, hogy sokan idegenkednek az otromba formájától, én mégis minden egyes téli nap hálával adózok annak aki kitalálta, hiszen nemcsak elképesztően meleg, hanem szuper kényelmes is. Ügyintézéshez mi más is kellene?

img_0796.jpg

5. Hűvösebb időre rétegeljünk

Természetesen a kis fekete ügyesen kombinálva, tunikaként is felvehető akár egy farmernadrág felett. Magam részéről szeretem az ilyen összeállításokat, hiszen van olyan, hogy az ember közérzete nem tökéletes, olyankor szívesen vesz fel "ápol és eltakar" darabokat… a jó hír, hogy lehet ezt csinosan is tenni. Dobjuk fel a szettet egy színes sállal, egy  jackievel, egy magasabb talpú, akár kicsit különlegesebb cipővel és garantáltan egész nap jól fogjuk érezni magunkat a bőrünkben. Az eredmény emlékezetes és kényelmes lesz a bohém stílusjegyeket izlésesen ötvözve.

img_0690.jpg

Látható, hogy az alapdarabok kreatív mixelésével a klasszikus "kis fekete" is multifunkcionális, jól kihasználható ruhadarabbá tud válni. Kísérletezésre fel!

Patri 

 

 

"kis fekete" ruha: Reserved

süti beállítások módosítása