A minta ami mindenkinek jól áll! Útmutató a kockás trendhez minden alkatra, minden alkalomra

Nem árulok el újdonságot, aki nyitott szemmel jár, láthatja , hogy idén ősszel ellepték az üzletek kirakatait a kockák, a már sokat emlegetett ocelotmintás holmik mellett. Sokak számára jó hír ez, hiszen egy jóval emészthetőbb motívum, éppen ezért többen is szeretik, mert jóval visszafogottabb, és ténylegesen mindenkinek jól áll. Persze tudni kell, hogy milyen testalkatra mekkora méretű kockákat engedhetünk meg magunknak.

ke_pernyo_foto_2018-10-29_12_08_37.png

Honnan meríts inspirációt?

A divatházak és tervezők és összeállításaiból sok ihletet meríthetünk abban az esetben is , ha kicsit többre vágyunk mint a jól bevált flanel "farmer" ing! Szeresd akár skót, Esterházy, pepita, vagy sakk táblát idéző  mintákat , bőven van most lehetőséged , hogy megtaláld az igazit... tehát amondó vagyok, ideje hogy az őszi szettjeinkbe  becsempésszük a kockás darabokat. Korra, súlyra, nemre való tekintet nélkül mindenkinek jól áll, akkor is ha az elegáns vonalat részesíted előnyben, de ha a bohém stílus elkötelezett híve vagy, akkor is van inspiráció bőven.

 0-5.jpeg

A kocka minta megkérdőjelezetlen előnyei 

  1. Mint említettem mindenkinek jól áll!
  2. Semmiképpen nem unalmas minta, hiszen ezerféle változata van ( skót , vichy, Pepita...)
  3. Nem feltétlenül kell új darabra beruházni, hiszen a már a a 80'- as évektől ott van a diktáló trendek között ( hol előtérben hol kicsit visszahúzódva), de a legtöbbünk gardróbjában van kockás holmi. Ilyen esetben elég azt újragondolni, hogyan, mivel kombináljuk a már meglévő darabjainkat.

Mire figyeljünk amikor kockás ruhát választunk?

  • Elsősorban a kockák méretére tegyük a hangsúlyt. Miután maga a minta optikailag teltebbnek  mutathatja viselőjét, mint amilyen valójában,ezért azt, hogy kövérítsen úgy tudjuk elkerülni, ha minél kisebb mintázatú, és kevesebb színből álló darabok között kutakodunk. 
  • Ugyanilyen fontos a szabásvonal is. Sokan abban a hitben élnek, hogy ha van rajtuk pár kg felesleg, akkor a bő "ápol és eltakar" holmikat, vagy a most divatos oversize fazonokat nekik találtak ki. Nagy tévedés. 
  • ne túlozzuk el a kiegészítők használatát, lehetnek élénk árnyalatúak, de mindenképpen egyszínűek legyenek éppen elég karakteres maga a minta.

Nézzük tételesen az alapdarabokat

 

  • Szoknya: Bármennyire is szereted a szoknyákat, ha csípő -popsi- derék tájon erősebb vagy, elsősorban az "A" vonalú darabokból válogass! Egy hosszú csizmával friss lesz a megjelenésed, és a komfortérzeted is rendben lesz.
  • Blézer : felesleggel rendelkezők a hosszított, karcsúsított szabásvonalú darabokat részesítsék előnyben, még akkor is, ha nagyon mennek most a bővebb állású fazonok. Nemcsak slankít, de optikailag magasabbnak is mutat.
  • Nadrág: sokan megengedhetik magunknak, hiszen megfelelően osztja a minta a teltebb idomokat. Természetesen ne feledkezzünk meg a minta méretéről. A ceruza nadrág mindig jó választás.

Milyen stílusokban viselheted, mit mivel? 

Irodai összeállításokban jó választás a kockás nadrág kosztüm, akár a most divatos halász fazonnal is. Egy egyszínű blúz, top, vagy garbó és máris sílusos, de nem hivalkodó lesz a megjelenésed. Nem kell feltétlen tűsarokban gondolkodni, balerinával, boka csizmával sem fogsz tévedni.

0-7_1.jpeg

Ruha: Reserved

fotók: FotoGallo

Ha az ing a mintás, és alakod megengedi, viseld magas derekú egyszerű ceruza szoknyával.

Ha szeretsz egyszínűben járni, akár a talpig fekete szettedet is feldobhatod egy kockás kiskabáttal, zakóval, de adott esetben elég egy kis kendő is a nyakba.

Lehetsz kicsit punk is! Óriási divatot teremtett anno a 70' es évek szubkultúrája. Vegyítsük a kockás nadrágot szegecsekkel, bőrdzsekivel, feliratos pólóval.

Egyszerű, de figyelemfelkeltő, ha egy basic atlétával, és mellénnyel párosítod. Na jó mehet egy gyöngysor is.

Az én aktuális kedvencem a képen látható kosztüm, amit egy alap fekete garbóval viselek nagyon kényelmes, meleg, őszies hatású, és bakanccsal egyáltalán nem érzem túlöltözöttnek magam benne. Ha mégis úgy alakul, hogy változik a program, elég a cipőt lecserélni...

Ha ezek ismeretében még mindig nem vagy elég bátor, egy- egy markáns darab mellett letenni a voksod, válogass a kiegészítők közül. Egy táska, sapka, sál, és máris érezni fogod, idén sem maradsz ki az aktuális irányzatokból.

Patri

süti beállítások módosítása