Depressziós vagy? Viselj sárgát, az ősz egyik trend színét!

Tudom, hogy sokan ugyanúgy tartanak a sárgától, mint például a rózsaszín, vagy lila viselésétől, de nincs mit tenni, idén mégiscsak az ultra Ibolya mellett, a sárga is trend színnek számít. Véleményem szerint érdemes barátkozni vele, hiszen a köztudottan hangulatjavító hatása van, energetizáló szín, és ha valamire, akkor erre nagy szükségünk van a borongós, őszi időkben, nem igaz?

ke_pernyo_foto_2018-10-29_11_53_04.png

Ruha: Reserved

Érvek a sárga mellett

Valódi őszi színné is tud válni, mert örömöt, vidámságot sugároz, jókedvre derít, az intellektust, hitet, jóságot társítják hozzá. Ez a szín aktiválja agyunk vizuális központját, ami sárga, azt automatikusan megnézzük, és általában meg is jegyezzük. Ha levert, depressziós az ember, a sárga segíthet elűzni a rosszkedvet a már említett hangulatjavító hatása miatt.

Könnyen párosítható szinte bármelyik színnel. Biztosra mehetsz, ha feketével, fehérrel, szürkével, vagy bézzsel variálod, de a bordó, padlizsán, barna, keki mind-mind mennek hozzá. 

Működik a mintákkal. Legyen csíkos, pöttyös, kockás, de még akár a most divatos leopárdmintás is a hozzá választott darab, tévedés kizárva.

Ha nem akarsz beleolvadni a szürke, fekete tömegbe, de az egész napi viseletét soknak éreznéd , érdemes eljátszani egy sárga  kabát, vagy kiegészítő gondolatával.

0.jpeg

Azt mondják kifejezetten segíti a fogyókúrát is. Érdemes kipróbálni igaz-e! :)

Nem mondanék igazat, ha azt állítanám mindenkinek jól áll a sárga minden árnyalata. Elsősorban a sötétebb tónusú hölgyek érezhetik magukénak. De(!) attól még, hogy nem a te színed, nem érdemes teljesen elvetni a használatát, erre vannak a kiegészítők A fentiek természetesen nem azt jelentik, hogy csak és kizárólag a sötét típusúak privilégiuma a sárga viselete, hiszen minden színtípusba tartozó hölgynek megvan a saját sárga árnyalata, ami kiemeli előnyös adottságait, de érdemes időt szánni, akár segítséget kérni a megfelelő tónus kiválasztásához.

Az alábbi táblázat segít abban, hogy a különböző színtípusba tartozók, a sárga melyik árnyalatát válasszák, hogy ne lőjenek mellé. Érdemes körültekintőnek lenni, de nem lehetetlen megtalálni a színeidnek megfelelőt.

0-2.jpeg

Színtípusok általános jellemzői az évszakelmélet szerint:

Alapvetően négy csoportra osztjuk az embereket színeik alapján, ezek közül a nyár és a tél a hideg , míg az ősz és a nyár a meleg árnyalatokat fedik le.

Tavasz típust a törékenység jellemzi, hiszen bőrük általában egészen világos, barackos, arany tónusban játszik, arcuk érzékeny, könnyen kipirulhat.A haj általában aranyló alaptónusú szőke, szőkés vörös, közép barna, vagy világos barna. Szemük színe igen változatos, de melegségtől sugárzik a tekintetük, legyen akar türkíz zöld, világos, vagy aranybarna.

Nyár típusra jellemző adottságok, a klasszikus, sejtelmes, elegáns megjelenés mellett, hamvas szőke, hamvas barna hajszín, de fontos, hogy nincs vöröses fénye. Szemszínük általában nem üt el élesen a hajszíntől, szürkéskék, szürkészöld, barnás, zöldes színben ragyog, de nem erőteljes. Arcbőrük hűvös alaptónusú, rózsás, vagy mattabb olívás árnyalatban látszik. Ők az igazi pasztell Nők.

Ősz típusba sorolhatók az őszi táj színeit felsorakoztató hölgyek, akik vörös/ vöröses barna , aranybarna hajszínnel rendelkeznek. Szemük is olajzöldes, aranybarna, de még  pávakék is lehet, mindenképpen meleg tónusú, ahogy a bőrük színe is.

0-3.jpeg

Tél nőkre jellemzőek a szikrázó, élénken ragyogó árnyalatok. Hajuk hamvas, vagy sötétbarna, fekete, de lehet nagyon világos szőke is. Szemük lehet szürkéskék, kékes-zöld, sötétbarna,tekintetük ragyogó. Az arcszínt hűvös, kékes alaptónus jellemzi, ami lehet bézs, porcelán-fehér, hideg barna, vagy olíva is. Mindenképpen kiemeli a haj és a szem élénkségét.

Az alaptípusok további altípusokra bonthatók, de ezt gyakorlatban, természetes fényben, letakart haj mellett lehet pontosan megállapítani.

Ha szívesen viselnék a sárgát, ki miből válogasson?

Tavasz típusúak válogassanak a kökörcsin, és kadmium sárgákból.

Nyarak! Magatokénak érezhetitek a pasztell árnyalatokat, és a krém sárgát is.

Ősz hölgyek, a típusukat idéző őszi nap melegére emlékeztető kobaltsárgákból szemezgessenek, a telek pedig a citrom és kikericset sárgát helyezzék előnybe az arcuk közelébe.

Jelszó: hozzuk vissza a napfényt!

Kellemes kísérletezést!

Patri

Képek: gallo_kriszta_photography

Facebook oldaldoboz