Felejtsd el a fekete darabokat: így színesítsd a ruhatáradat lépésről lépésre

 A minap valaki azt kérdezte tőlem, miért van az, hogy reggel amikor a szekrény előtt áll, és döntenie kell mit vesz fel, automatikusan a feketéhez nyúl..? Megnyugtattam, vagyunk ezzel így jópáran...

unnamed_3.jpg

Ha tehetném állandóan feketében járnék, sőt mi több, volt egy nem is rövid időszak az életemben, amikor így is tettem. Amikor stylistként dolgozik az ember, és elsősorban mindig másokat öltöztet,- általában színesbe, mert az mutat jól a képernyőn és a fotókon-, egy ponton túl telítődik a színekkel, és magának inkább már a letisztult, egyszerű, és evidens feketét választja. Evidens, mert bizonyos szakmákban pl. sminkes/ fodrász/ stylist íratlan szabály a fekete, hogy ne látszódj a tv felvétel közben a háttérben. 

Szeretem a feketét, ugyanakkor látom, hogy mennyivel frissebb és energikusabb az ember ha színeket hord.Ez nem véletlen, hiszen a színeknek energetizáló, hangulatjavító hatásuk van. Sőt, korral a fekete kicsit megdermeszt, megkeményíti a vonásokat, és ad egy bizonyos távolságtartást is. Az ember biztonságban érezheti magát, ha talpig feketét visel.

Mindemellett a fekete megosztja az embereket,

Sokan vannak akik viszolyognak tőle, mert a gyászra asszociálnak, mások ezzel szemben magát a stílust azonosítják a fekete viselésével...nem véletlenül, mert a színről elsőre az elegancia jut az eszünkbe, rögtön utána a formalitás.Aki talpig feketét visel, azt gondoljuk fegyelmezett, független, erős, hiszen maga a szín méltóságot sugároz, védelmet ad, és elég feltűnő is.

Vitathatatlan tény, hogy a fekete soha nem megy ki a divatból, és történjen bármi, mindig öltöztet!  A " kis fekete" alapdarab, minden magára valamit is adó nő ruhatárában ott a helye! 

A két kép közül melyikre jobb ránézni?

unnamed-2_2.jpg

unnamed-3_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Kép: Corvinas.hu

Ennyit a pro érvekről, jöjjenek a kontrák!

1. Adj helyt a színeknek! 

Most, a nyár közeledtével viszont jól tennénk, ha helyet adnánk a színeknek. Felfrissülünk általuk, ha máshogy nem megy, variáljuk a feketét. Nem lesz nehéz dolgunk, hiszen mindennel működik. Mindennel! Ha letisztult monokróm hatást szeretnénk,  válasszunk hozza fehéret, szürkét. Ha vidámabb hatásra törekszünk, akkor sárgát,pirosat, narancsot,kéket, zöldet, pinket. A legszuperebb, ha mindjárt két színnel variáljuk.

unnamed-1_1.jpg

2. Cseréld le fehérre!

Még jobb, ha a meleg hónapokban a feketét egyszerűen lecsereljük a fehérre. Tisztaságot, üdeséget sugárzó  szín, a tavaszi cukorka színekkel pedig fiatalos, lendületes, stílusos megjelenést ad.

unnamed-6.jpg

Kép: Corvinas.hu

3. Tedd meg a jobb hangulatért!

Sokszor gondolkozom azon, amikor nézegetem az embereket jártamban-keltemben, hogy milyen menő lenne ha Budapest utcáin csakúgy vibrálnának a szinek, és a varjak városából egyszeriben egy nyüzsgő, vidám ázsiai hangulatú szines kavalkád lenne. Meggyőződésem, hogy az emberek is sokkal vidámabbak, lazábbak lennének, hiszen alapvetően jókedvre derítene mindenkit maga a látvány!

unnamed-2_1.jpg

A színekre, köztük 2018 legtrendibb árnyalatira a következőkben mindenképp visszatérünk. 

Facebook oldaldoboz